OEFENRUIMTE: Zalen- en partycentrum "De Til"

Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg

0184 651 955
06 1706 6326

Secretaris en Boekingen

bestevaer@live.nl

Graag willen wij ons aan u voorstellen.​

Repetitieavond

Iedere donderdagavond wordt er gerepeteerd van 20.00 tot 22.00 uur. Om ongeveer 21.00 uur nemen we even een korte pauze voor een kopje koffie of een ander drankje.

Na afloop willen de meeste leden nog niet direct naar huis en is er de mogelijkheid om aan de bar nog wat na te praten onder het genot van een drankje. We repeteren in:

Locatie

Zalen en partycentrum De Til
Breestraat 1
3381 BS Giessenburg

Achtergrond

Zeemanskoor Bestevaer is op 7 februari 2007 opgericht en heeft Giessenburg als  thuishaven, een dorp aan het riviertje de Giessen in de Alblasserwaard.

De leden van Bestevaer zijn enthousiaste zangers en muzikanten. Zij komen uit Giessenburg en verschillende plaatsen in de omgeving

In een gezellige sfeer wordt er iedere donderdagavond gerepeteerd in de Til in Giessenburg en wordt het repertoire steeds aangevuld en vernieuwd. De nieuwe liedjes worden ieder voorjaar tijdens de jaaruitvoering van Bestevaer aan het publiek gepresenteerd.

Giessenburg uit de lucht

Bestevaer

De naam Bestevaer betekent “grootvader” en is de bijnaam van Michiel Adriaensz de Ruyter, Nederlands admiraal en zeeheld.

Het repertoire van Zeemanskoor”Bestevaer” bestaat uit Nederlandstalige zeemansliedjes. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroert, zijn schip, de zee, zware stormen, heimwee, de geneugten van de drank en uiteraard de vrouwen.

Begeleid door een aantal muzikanten kan Bestevaer zowel binnen als buiten optredens verzorgen. Indien nodig neemt Bestevaer een geluidsinstallatie mee..

kom bij ons koor

Leden van het koor hoeven geen noten te kunnen lezen. Er wordt wel gebruik gemaakt van partituren, maar elk lid krijgt de beschikking over een ingespeelde of ingezongen versie van zijn of haar eigen partij. Leden oefenen thuis hun eigen stempartij.

Al deze stemmen komen bij elkaar op de repetitie en zo ontstaat op eenvoudige wijze een meerstemmig koor. Daarna is het een kwestie van goed afstemmen en bijschaven, hetgeen bij onze dirigent in uitstekende handen is.

KOM! Laat je horen

Wie interesse heeft om lid te worden, kan via een mail info@bestevaer.net een afspraak maken om een repetitie bij te wonen. Momenteel is er vooral behoefte aan tenoren, maar andere stemmen zijn ook altijd van harte welkom.

Scroll naar top