OEFENRUIMTE: Zalen- en partycentrum "De Til"

Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg

0184 651 955
06 1706 6326

Secretaris en Boekingen

bestevaer@live.nl

Zeemanskoor Giessenburg

Eriks feestje

Eriks feestje – 21 december 2019.

Al geruime tijd stond dit optreden in onze agenda gepland, omdat één van de grootse fans van ons koor er 100% zeker van wilde zijn dat wij met hem zijn 50ste verjaardag feest konden vieren.

Het feest werd gehouden in de kleine zaal van onze thuishaven ‘De Til’ te Giessenburg waar Karin -een zus van Erik- ons iets na 20.30 uur verzocht om binnen te willen komen.

Naast de toegangsdeur van de zaal zat een als Abraham verklede pop met wat krullend wit vlassig haar, die ons ‘vriendelijk toelachte’. Na wat heen en weer geschuif stonden we met zeven vol- en zeven lichtmatrozen met de muzikanten Wilma, Ilse en Henk opgesteld.

 

Chris, een heel goede bekende en ook nog paardrij-instructeur van Erik was bereid gevonden het welkomstwoord te doen en het één en ander aan en over Erik te vertellen.

Na deze inleiding kwam er een hulp Abraham, zonder baard, gestoken in een te klein jacquet, maar met passende hoge “zijen” op het hoofd, uit hogere sferen neergedaald, die Erik liet weten dat hij nu in het 50 jarigen boek vermeldt staat en vanaf nu bij de wat oudere garde aan mag schuiven.

Hierna was het tijd Erik te feliciteren en zongen we, samen met het publiek ‘Lang Zal Hij Leven’.

Als niet onverdienstelijk poëet had Chris ook een voor Erik passend lied, op muziek van “Zeeman neem mij met je mee” en als refrein ” ’t Is Erik z’n feestje vandaag” gecomponeerd, wat door ons en het publiek luidkeels gezongen werd.

 

Na bovenstaande inleiding begonnen we met ons openingslied aan het door Erik en zus Karin geplande repertoire en sjouwde ‘Ketelbinkie’ als tweede met zijn koffieketels het podium op.

Over de woelige baren’ gingen we daarna naar ‘de Zuiderzee’ waarover in 1959 al een zeker jongetje Verschoor samen met Sylvain Poons die mooie welbekende ballade had gezongen.

Vanuit de Zuiderzee werd koers naar dichter bij huis uitgezet en stapten we in ‘Hardinxveld’ aan boord van het veerbootje om naar Werkendam’ te gaan. Omdat er in Werkendam voor een zeeman nu niet meer zo veel te beleven valt zijn we snel weer de voor ons meer interessante zee opgegaan en hebben daarna het eerste blokje met kerst-/feestmutsen op, afgerond met ‘de 2019 feestmedley’.

 

De pauze begon met het innemen van een vloeibare versnapering waarna we ook nog uitgenodigd werden om van het -door de Til kok- smakelijk koud buffet te gaan genieten.

Ondertussen werd iedereen een feesthoedje gegeven waarbij wij in eerste instantie natuurlijk dachten, dat het een stille wenk van het publiek was om de feestmedley nog een keer te horen maar na uitleg van Karin was het bedoeld voor een hoedje wip quiz over de gewoontes en liefhebberijen van Erik. Het hoedje moest hierbij, afhankelijk van het juiste antwoord op of af worden gezet.

De persoon met de meest juiste antwoorden was Tante Marie, die als beloning een fles met strikje en voor mij onbekende inhoud had gewonnen.

 

Ons tweede blokje zijn we begonnen met een ‘roeiwedstrijd’ waarbij de feestgangers krachtig mee roeiden en er zelfs door een fanatiek damesteam een eigen sloep was meegenomen.

Dorst gekregen van het geroei zijn we het wel bekende ‘kleine café’ ingedoken en besloten we maar weer ééns ‘de klok van Arnemuiden’ te gaan luiden. Omdat onze vaste klokluider vanavond niet aangemonsterd had, zochten we een goede vervanger. Na een paar keer het proefgeluid hebben laten horen, bleek Erik een natuurtalent daarmee te zijn wat hij tijdens ons zingen dan ook luid en duidelijk liet merken.

Omdat we toch bezig waren zijn we even bij Carolientje, ‘in ’t roestige anker’ (binnen) gegaan om daar het ‘Hela-Hola’ nog eens te oefenen. Omdat het publiek niet op voorhand gevraagd was -ons gewoonlijk wipje- mee te willen doen, hebben we dat goed gemaakt door het refrein nog een keer extra te zingen. Na Carolientje en het roestige anker vaarwel gezegd te hebben zijn we met Michieltje aan het grote wiel gaan draaien en hebben we ‘aan de waterkant’ een lief meisje gevraagd of we haar een kusje mochten geven. Na wat aandringen zei ze uiteindelijk dat zij het wel goed zou vinden als we haar dan maar beloofden, geen zeerover meer te worden. Wij zouden haar dat graag beloofd hebben maar wilden toch eerst de al aangemonsterde ‘Ay Ay Yippie Yee’ reis gaan maken.

 

Na wat welgemeende slotwoorden liet de bedieningsdame weten dat de tafel gedekt stond met een warm buffet en werd iedereen verzocht hiervan te gaan genieten.

 

Aan de op de website geplaatste foto’s -gemaakt door één van onze leden en hoffotograaf Arie- en de ontvangen reacties, was te merken dat wij Erik en alle andere aanwezigen een leuke avond hebben kunnen bezorgen. Wij als koor zullen dit optreden dan ook niet snel vergeten en in de annalen vermelden als het laatste, maar ook één van onze beste 2019 optredens waarbij de

aantekening dat wij dit samen met een enorm enthousiast publiek hebben kunnen realiseren.

Tot slot willen wij, als gast van Erik, de kok en de bediening van De Til dan ook (weer) bedanken voor  het voortreffelijk eten en prima service.

 Jan Maat.

Laat een reactie achter

Scroll naar top