OEFENRUIMTE: Zalen- en partycentrum "De Til"

Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg

0184 651 955
06 1706 6326

Secretaris en Boekingen

bestevaer@live.nl

Zeemanskoor Giessenburg

Optreden bij “dagboerderij De Hoef”

Het optreden stond al geruime tijd in onze agenda vermeld echter, met een verkeerde datum. Maar het werd uiteindelijk vrijdag 27 september13:00 uur. Een mooi tijdstip om thuis eerst nog even van een korte lunch te kunnen genieten. Bij aankomst werden wij opgewacht door personen veelal met opgespelde bloem. In een met ballonnen en vlaggetjes versierde kantine kregen we iets te drinken aangeboden.
Zover bij ons bekend was zou ons optreden bedoeld zijn om het jubileum van een paar medewerkers te vieren. We begonnen rond het afgesproken tijdstip met het zingen van ons openingslied, gevolgd door een welkomstwoord van ondergetekende en het “Lang zullen ze leven” voor de al aanwezige jubilarissen.
Het bleek echter dat nog niet alle jubilarissen aanwezige waren en daarom werd er een kleine pauze ingelast. Eén van de leidsters deed hierna het openingswoord en vervolgens zongen we nog een keer het “Lang zullen ze leven”. Hierna werden de jubilarissen, na vermelding van de diverse jaren, met een cadeau en leuk woordje van hun begeleidsters in het zonnetje gezet. Het juiste aantal jubilarissen, waaronder ook onze trouwe fan Erik Verschoor, heb ik niet genoteerd maar heeft na al het ”applaus klappen” wel voor een extra laag eelt op onze handen gezorgd. Dit zal bij de muzikanten ook wel het geval met hun vingertoppen geweest zijn.

Na de huldigingen begonnen we het ruisen van de golven te laten horen. Hierna voeren we met het veerbootje van Hardinxveld naar Werkendam. Na de condors boven de Sierra Madre te hebben bewonderd gingen we de Zuiderzee op om opa een oud prentje te laten zien. We besloten het eerste blokje met de Bestevaer 2017 medley. Na een frisdrankje of pilsje begonnen we aan het tweede blokje. Omdat de aanwezige personen tijdens het eerste blokje heel duidelijk hun enthousiasme lieten blijken hebben we ze voor het eerste liedje van dit blokje gevraagd bij ons aan te willen schuiven en mee te willen deinen. Al deinende arriveerden we in Arnemuiden waar door Leen heel fanatiek de klok geluid werd. Sjaak mocht weer weer zeggen waarover we gingen zingen en wat er zo al op zee te beleven valt. Janmaat vond dit ook leuk en kwam hierna “acte de préséance” geven. Als tussendoortje zijn we nog even in ’t roestige anker bij Carolientje aangewipt en bezongen we de woelige baren.
We besloten ons optreden samen met “de zeerovers” door het “ay ay yippie yee” te zingen en de goed gevulde polonaise te lopen. Na het slotwoord konden er nog kelen gesmeerd worden.
Ik denk dat wij met dit optreden de aanwezige personen een heel fijne en prettige middag hebben kunnen geven. Voor ons zelf kunnen we met veel voldoende hierop terug kijken en dankbaar zijn dat wij dit voor hen hebben mogen doen.

Jan Maat.

 
Scroll naar top