Zeemanskoor Giessenburg

OEFENRUIMTE: Zalen- en partycentrum "De Til"

Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg

0184 651 955
06 1706 6326

Secretaris en Boekingen

bestevaer@live.nl

Verslag Bemmel 2019

logo-1988485516

Bemmel–Zondag 14 juli 2019.

Vandaag waren we voor de derde keer uitgenodigd op het Smartlappenfestival te komen zingen. Bij het opstaan leek het weer redelijk maar niet zo mooi als de voorgaande jaren. Enfin, als echte zeeman niet getreurd en met goede zin in de koetsjes gekropen. Omdat onze Jaap jammer genoeg behoorlijk in de lappen mand zat konden we hem deze keer niet als koetsier van de grote koets inzetten en was het carpoolen geblazen.

De opening van het festival was ook nu weer op de Markt en gepland voor kwart over elf. Als welkom was er voor iedereen een baksie met een koeksie of een stuksie cake beschikbaar. Voor je er echter van kon gaan genieten moest je wel wat geduld hebben en had je zeker wel tien of meer wachtende voor je plus nog eens de nodige zijinstromers. Smaken deed het uiteindelijk daarom des te meer.

Het marktplein werd intussen aardig gevuld met ”vogels van vele pluimages” en kon wethouder Witjes beginnen met haar welkomstbabbel waarna de voorzitter van het feest het woord nam en na het met zijn allen, onder begeleiding van een Alpen blaas orkest, het lied Rosamunde gezongen te hebben de eerst koren hun locaties op gingen zoeken.

Ons eerste optreden stond gepland voor 12.30, locatie “Het wapen” waar we gebruik mochten maken van muziekinstallatie en standaards van ons voorgaand koor het ZMk Sokkenbuurt.
Na het openingslied gingen we de “Breeveertien” op waarbij onze gedachten soms teruggingen naar die mooie uurtjes in maneschijn tussen het wuivend riet en een verleidelijke glimlach. Hierna vroegen wij het publiek bij ons aan te schuiven en mee te willen deinen en besloten we ons eerste blokje met aan de oude haven in Rotterdam nog een afzakkertje te nemen waarna Kees en Koos en nog een paar boekbinders aan de slag gingen een gevallen map te restaureren.

De planning voor ons tweede blok was om 14.00 op het AH plein. Onderweg daarheen stond er een uitspanning waar lekkere worsten te koop waren maar er door de worstmeisjes niet op gerekend was dat er zo veel hongerige mensen waren. Gelukkig stond er op het plein nog een kraam waar ook lekkere worst verkocht werd en kon hier de honger worden gestild.

Intussen kwam Pluvius in de lucht en vond hij het nodig de bloemen en de leden van het optredende koor te bewateren. De dames en dirigent van de Sluiszangers hadden hier echter op gerekend en trokken snel hun regenpakken met het zuidwestertje aan.
Gelukkig werd het droog voor ons optreden maar werd ons door de podium beheerder verteld dat wij maar 15 minuten konden zingen.
We begonnen met een bezoek in café Het roestige anker waarbij Arnaut zijn uiterste best deed het publiek omhoog krijgen maar alleen onze eigen vrouwtjes hierbij fanatiek omhoog kwamen. Na de kroeg uit gegaan te zijn gingen we naar het strand in Havanna waar dat mooie meisje nog steeds stond te wachten en we in de krant moesten lezen dat er een schip vol bier en brandewijn gezonken was. Dit was geen beste boodschap voor ons en zijn toen maar een schip, geladen met rum gaan enteren.
Wat de reden ook geweest mag zijn, de tijddruk, kans op regen, of het onverwacht opduiken van een verdwaalde vierdaagse loper met zijn vrouw, zangers en muziek waren in dit blokje niet helemaal op de juiste koers.
Het derde en laatste optreden voor vandaag was om 16.30 bij Da Giorgio. Het grootste deel van de bemanning was ruim op tijd op deze locatie aanwezig en kon hier op het terras met een lekker baksie of drankje vooraf naar de Sluiszangers en Bekaant Goed luisteren. De muziekmuisen konden hier de installatie rustig en met voldoende tijd installeren.

Nadat een moeder en een liefje afscheid van hun jongen hadden genomen en er een witte duif als boodschapper voorbijgekomen was zijn we naar Brighton gevaren om bij O’Connel, een borrel te gaan drinken. Dat Macky Magglagelan hier met zijn dronken kop naar beneden kukelde was puur zijn eigen schuld en weerhield ons er absoluut niet van om samen met Jan Maat op het Werkendamse pontje met aan boord veel jonge heren, richting Hardinxveld te gaan.

Na weer op zee terug te zijn werden we toen door de Brandaris naar huis gelokt en mochten we totaal onverwacht als besluit van onze optredens eerst nog met een stel piraten het Ay Ay Yippie Yippie Yee zingen.

Om dat ik vandaag nog een op ander feestje acte de préséance wilde geven heb ik hierna de kuierlatten genomen en met m’n koetsje naar Vuren gegaan. Jammer van het tweede blokje maar de rest ging eigenlijk wel aardig en het weer viel alles mee gelukkig.
De toegestane tijdsduur voor een zang blok, inclusief op/afbouw van de geluidsinstallatie had een minuut of tien langer mogen zijn.

  • Bezetting van de crew:
  • Muziek: Wilma; Arnaut; Henk en Dik.
  • Lichtmatrozen: maar 6
  • Volmatrozen: maar 6
Jan Maat. 

Laat een reactie achter